Journal of Food Safety and Food Quality 11.10.2016

Investigation of in vitro and in vivo anti fungal activities of different plant essential oils against postharvest apple rot diseases

– Colletotrichum gloeosporioides, Botrytis cinerea and Penicillium expansum In vitro und in vivo Untersuchungen zur antimykotischen Aktivität verschiedener pflanzlicher ätherischer Öle gegenüber Nacherntekrankenheiten –Colletotrichum gloeosporioides, Botrytis cinerea und Penicillium expansum

Summary
The essential oils (EOs) extracted from sage (Salvia officinalis), rosemary (Rosmarinus officinalis), oregano (Origanum vulgare), eucalyptus sp. and fennel (Foeniculum vulgare) were tested for their antifungal capacities against Penicillium (P .) expansum, Colletotrichum (C.) gloeosporioides and Botrytis (B.) cinerea in vitro and in vivo using golden delicious apples. The main components found in the essential oils of rose mary, sage, fennel, eucalyptus and oregano were camphor (26.25 %), -thujone (14.95 %) along with 1.8-cineol (13.40 %), trans anethole (80.73 %), cymene (24.90 %) and carvacrol (81.25 %) respectively. The percentage of mycelial growth inhibition was determined using fumigation bioassay and contact bioassay tech niques. Oregano EO was found to be the most effective essential oil against fungi species in in vitro and in vivo trials. The descending order of inhibition power of other EOs was noted as eucalyptus, fennel, sage and rosemary. Oregano EO did not stop the fungal growth completely at selected concentrations. However, it was able to limit the growth of fungi (fungistatic) in in vitro bioassays from approximately 80 to 15 mm, from 19 to 4 mm and from 50 to 9 mm in diameter for B. cinerea, P . expansum and C. gloeosporioides respectively.

Keywords
Plant essential oil, golden delicious apple, C. gloeosporioides, B. cinerea, P . expansum, fungal deseases

Zusammenfassung
Ätherische Öle extrahiert aus Salbei (Salvia officinalis), Rosmarin (Rosmarinus officinalis), Oregano (Origanum vulgare), Eukalyptus und Fenchel (Foeniculum vulgare) wurden auf ihre antimykotische Eigenschaften gegenüber Penicillium (P .) expansum, Colletotrichum (C.) gleosporioidesund Botrytis (B.) cinereain vitro und in vivo (Golden Delicious Äpfel) getestet. Die Hauptkomponenten in den ätherischen Ölen waren Kampfer (26,25 %), -Thujon (14,95 %), 1,8-Cineol (13,40 %), trans-Anethol (80,73 %), Cymol (24,90 %) und Carvacrol (81,25 %). Die Hemmung des Myzelwachstums wurde mit Begasungs- und Kontakttechniken bestimmt. Das aus Oregano extrahierte ätherische Öl zeigte den stärksten Effekt gegenüber den Pilzen sowohl in vitro als auch in vivo. Gefolgt von den ätherische Ölen von Eukalyptus, Fenchel, Salbei und Rosmarin. Das ätherische Öl von Oregano konnte bei den ausgewählten Konzen trationen das Pilzwachstum nicht vollständig stoppen. Es war aber in-vitro in der Lage, den Wachstumsdurchmesser der Pilze von ca. 80 mm auf 15 mm (B. cinerea), von ca. 19 mm auf 4 mm (P . expansum) und von ca. 50 mm auf 9 mm (C. gleosporioides) zu begrenzen.

Schlüsselwörter
Ätherische Öle, Golden Delicious, C. gloeosporioides, B. cinerea, P . expansum, Pilzerkrankungen

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